Bli en japansk eiendomsmagnat

yakuza

Yakuza er spillet som tar oss med til den mørke og merkelige japanske undergrunnen, her er du en ensom protagonist som skal kjempe seg opp den kriminelle stigen. Spillet er både seriøst og humoristisk på samme tid, friheten stor og kulissene bygger på ekte byer.

Ned i den japanske undergrunnen

Høres kjent ut syns du? Ja, det kan fremstå som GTA: Tokyo, eller noe i den duren, når sant skal sies må man også kunne argumentere godt skal man overbevise noen om ulikhetene mellom spillene. Rockstar tok GTA-serien tilbake til 80-tallet i Vice City, det samme gjør også Sega nå med deres Yakuza 0. Japan opplevde på denne tiden en gedigen økonomisk oppgangstid, og det er dette vi prøver å stikke nesen vår inn i i denne utgivelsen. Vi får sjansen til å drive et eiendomsfirma, mens vi begir oss ut på diverse kriminelle aktiviteter.

Det er også plenty av andre aktiviteter man kan gjøre her, liker du bowling, kan du gjøre det. Eller hva med den japanske nasjonalaktiviteten karaoke? Frem til nå har Yakuza-serien fulgt en lineær dramaturgi, som startet allerede med den første utgivelsen til Playstation 2. Derfor kommer Yakuza 0 nå som en sjanse for nye spillere å hoppe på karusellen. En ting som skiller Yakuza fra GTA er fokuset på nevekamper, disse sekvensene minner vel så mye om Tekken og Mortal Combat. Har får du også muligheten til å utvikle din egen kampstil og plukke opp våpen og andre saker du kan bruke i slossingen.

Du blir hele tiden forespeilet merkelige og morsomme sideoppdrag. I tillegg til at belønningen gjør det verdt det, er også oppdragene i seg selv av en art som gjør det svært underholdene.  Yakuza er et spill som låner og fra hele spillverden og gjør det til noe eget, mye takket være deres gode sans for humor og historiefortelling.