Xbox One S lanseres snart

For en som spiller mye er det ingen tvil om at hardware eller maskinvare er en viktig ting. I dag vil jeg fortelle om en nyhet som kommer fra Xbox og Microsoft senere i år. Denne nyheten er det blitt snakket om i en tid nå, men nå lanseres den straks også her i Norge.

xbox5

Det jeg snakker om er Xbox One S-konsollen. Microsoft kunngjorde tidligere at det nyeste tilskuddet til familien blir lansert i Norge i august. Det betyr at Norge er et av 25 land som får denne konsollen først. Dette i motsetning til tidligere lanseringer hvor vi har vært nødt til å vente nesten i et helt år. I første omgang er det varianten med størst lagringsplass på 2 TB som kommer på markedet. De to andre variantene med 1 TB og 500 GB kommer senere.

Konsollen er 40 prosent mindre

xboxDenne nye varianten skal være både smidigere, slankere og skarpere enn tidligere utgaver. Konsollen er 40 prosent mindre enn dagens Xbox One-variant. Den har støtte for 4K-video noe som er perfekt for å streame på Netflix og se Blu Ray-filmer i fantastisk 4K Ultra-HD. Med fire ganger så høy oppløsning som standard HD leverer 4K Ultra HD den skarpeste, mest realistiske videoen som er mulig. Videre har den High Dynamic Range som gir deg enda klarere og mer lyssterke farver i video og spill.

xbox4Xbox One S har en forbedret strømlinjeformet, trådløs kontroller som føles mer komfortabel og med bedre grep og Bluetooth. Løsningen med Bluetooth er for spilling på Windows 10-enheter. Den trådløse rekkevidden er også forbedret. Man kan trygt si at den beste kontrolleren akkurat har blitt enda bedre. Det må også nevnes at du kan koble til et hvilket som helst kompatibelt hodesett i 3,5-mm-kontakten for stereohodesett.

En annen nyhet er integrert IR Blaster. Du kan konfigurere Xbox One S til å slå på andre enheter, for eksempel TV-en, forsterkeren og dekoderen. Så om du enten ser på film eller spiller et spill, vil IR blaster få deg raskere frem. Da kan du legge fra deg fjernkontrollene dine.

Med loddrett stativ og innebygd strømforsyning

Konsollen har fått loddrett stativ slik at konsollen kan plasseres vertikalt. Dette er en veldig bra og etterlengtet løsning. Konsollen dropper også den store eksterne strømforsyningen som har plaget Xbox-konsollene i flere generasjoner. I stedet er denne nå innebygget.

Selv om den nye varianten har en 40 % mindre konsoll, så skal man ikke la seg lure av størrelsen. Med intern strømforsyning og stor intern lagringsplass er Xbox One S den mest avanserte Xbox-konsollen noensinne. Det er bare å begynne og glede seg til mange hyggelige stunder fremover.

Xbox2